Projecte

CHANGING TRACKS és un projecte en arts digitals visuals contemporànies que suposarà la creació d’una sèrie de nou obres d’art temporals per a ser ubicades a l’aire lliure. Aquest treball anirà a càrrec de tres artistes internacionals que desenvoluparan els conceptes de les antigues línies de ferrocarril, el seu patrimoni i el seu entorn local. Changing Tracks té el suport del Progrma Cultura de la UE 2007-2013

Els socis del projecte són el Consell del comtat de Northamptonshire (Regne Unit), Consell del Comtat de Mayo (Irlanda) i Consorci Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals ( Catalunya ).

Després d’un període de residència a cada regió participant, els artistes seleccionats desenvoluparan les seves propostes, ajudats pel contacte i el treball amb les comunitats locals i organitzacions artístiques. Durant les seves estades a cada zona, els artistes també realitzaran tallers oberts i altres activitats. Les obres d’art s’instal·laran a totes les regions participants durant la primavera – estiu del 2014.

L’objectiu principal del projecte és acostar nous públics a l’art contemporani. Al situar les obres en entorns no tradicionals, es volen eliminar barreres a la participació i proporcionar oportunitats per de gaudir-les a una àmplia gamma d’usuaris que utilitzen les vies per lleure: caminants, ciclistes, famílies… així com també a grups locals: associacions de patrimoni, escoles, empreses de turisme, etc.

Després de l’exposició de totes les obres, durant la tardor de 2014, tindran lloc a cada regió participant, seminaris destinats a difondre l’aprenentatge de l’artista local, l’experiència de treball dels administradors del projecte, així com també presentacions sobre temes relacionats per part d’experts europeus i acadèmics. Els seminaris estaran destinats a artistes locals, professionals creatius i estudiants.

 

“Aquest projecte ha estat finançat amb el suport de la Comissió Europea. La present publicació és responsabilitat exclusiva dels seus respectius autors, i la Comissió no es fa responsable dels usos que es puguin fer amb la informació que conté.”