Seminaris a Catalunya. Granollers 17 i 18 d’octubre
TRANSLATE TO ENGLISH

576_1347796183roca_umbertLloc: La Roca Umbert Fàbrica de les Arts

 

L’acte final del projecte Changing Tracks seran uns seminaris organitzats en col·laboració amb La Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

Aquestes jornades de formació, que tindran lloc els dies 17 i 18 d’octubre, versaran sobre l’art, l’espai públic i la participació ciutadana.

Inclouran sessions adreçades tan a gestors culturals i tècnics municipals, com a artistes i professionals de les arts visuals; així com a totes aquelles persones intressades en l’art.

 

PROGRAMA DE LES JORNADES

Dia 17 d’octubre de 2014.

Sessió adreçada a tècnics municipals.

9 -9:30h acreditacions

9:30 -9:45 h Benvinguda a càrrec d’Alba Barnusell, regidora de cultura de Granollers

9:45 h – 10:15 h Presentació de les Jornades i del projecte Changing Tracks, a càrrec de Transversal.

10:15 h – 11:15 h Ajuts europeus a la Cultura – Convocatòries i socis. A càrrec d’Àlex Navarro, coordinador de l’oficina Europa Creativa Desk – Media Catalunya

11:15h – 11:45h Exemple pràctic, cas del Changing Tracks: com s’ha gestionat l’ajuda europea, com es van localitzar els socis, consells i temes pràctics. A càrrec de Graham Callister, líder del projecte Changing Tracks (UK)

11:45h – 12:15 h Pausa cafè

12:15 h – 13:15 h Com demanar un ajut europeu? La realitat de preparar una sol·licitud d’ajuda a Catalunya: què suposa realment, principals dificultats. A càrrec d’Agustí Fernàndez de Losada, Director d’Estudis i Assistència Tècnica Internacional de Tornos Abogados.

13:15h – 15 h Foment de l’art al espai públic als ajuntaments: per què i com fer-ho? Taula rodona d’intercanvi de bones pràctiques.
Projectes presentats: Temps de Flors (Girona), Festival Miau (Caldes de Montbuí), A Cel Obert (Tortosa).

Moderador de la primera jornada: Jaume Casacuberta

Dia 18 d’octubre 2014.

Sessió adreçada a artistes, professionals de les arts visuals, i persones interessades en l’art.

Programa mati:

  • 9:45 h- 10:00h Acreditacions

  • 10 h -10:15h Benvinguda a càrrec d’Alba Barnusell, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers

  • 10:15- 10:45h Presentació de les Jornades Changing Tracks, a càrrec deTransversal.

  • 10:45 h – 11:45h L’art públic i l’art urbà. Processos de participació ciutadana en l’art. Una contextualització a càrrec de Ramon Perramon, director d’Idensitat.

  • 11:45 h – 12:15 h Pausa cafè

  • 12:15 h – 14:15 h Com elaborar un projecte artístic per a un espai públic concret? (com tenir en compte el territori, persones, història, ..)

Exposició del cas del Changing Tracks als tres països participants. A càrrec dels artistes del projecte: Aideen Barry (Irlanda), Noah Rose (Regne Unit), Xevi Bayona (Catalunya).

  • 14:15h – 15h Visita guiada a la instal·lació efímera a Roca Umbert resultant del workshop de Xevi Bayona

  • 15 h – 16 h Dinar. Menú a preu especial de 5€ per als assistents a les jornades

Programa tarda:

  • 16 h – 18 h Visita guiada a Roca Umbert i explicació del projecte de la Fàbrica, amb visita als projectes del festival MAU. Inclou visita comentada a l’exposició LABOR a càrrec de Jaume Parera

  • Durant tot el dia 18 d’octubre es podran veure les obres participants a la Mostra d’Art Urbà http://mostradarturbarocaumbert.wordpress.com

 

 

L’assistència al seminari és gratuïta, però les places són limitades pel que cal reservar plaça fent la inscripció abans del 12 d’octubre.

Per inscriure-us, podeu fer arribar un correu electrònic a l’oficina tècnica de Transversal: info@txac.cat; indicant el dia/dies en que voleu participar-hi, el vostre nom i cognoms, dni, professió (ajuntament/entitat si s’escau), ciutat, correu electrònic i telèfon.

atenea seu

L’Aparthotel Atenea Vallès ofereix tarifes especials d’estada les nits del 16 i 17 d’octubre pels assistents al seminari. En cas de voler-vos-hi allotjar, indiqueu-nos-ho en el moment de fer la inscripció i us donarem les indicacions per tal de fer la reserva beneficiant-vos del descompte.