Mayo County Council (IE)

Essent una de les primeres autoritats locals en nomenar un oficial d’arts, Oficina d’Arts de Mayo ha estat reconeguda a nivell nacional per oferir un excel·lent servei. El servei d’Arts del comtat va ser creat el 1989 i el Consell del Comtat de Mayo ha estat una de les principals i més proactives autoritats locals en definir i aplicar un percentatge fix dedicat a les Arts. Des de 1989 s’han realitzat prop de 90 encàrrecs a artistes. Molts d’aquests encàrrecs s’han vinculat activament amb les comunitats locals, portant cap a un compromís a llarg termini amb l’artista, i amb unes obres d’art que estan ben integrades en el texit d’una comunitat .

Desenvolupant polítiques d’Art Públic, el Consell s’ha esforçat per esdevenir un referent de bones pràctiques a nivell nacional. És la intenció del Consell la de desenvolupar una gran gamma de treballs artístics i encoratjar una àmplia diversitat de formes d’art contemporani. El Programa d’Art Públic també reflecteix els principis rectors del Pla Estratègic per a les Arts del Consell del Comtat de Mayo, de qualitat, d’ inclusió, d’accés i valor a llarg termini.

El recent programa ‘ Landmark ‘ www.landmarkpublicart.com va ser molt elogiat en els premis Allianz Business to Arts en 2 categories: Millor Pràctica de comissionats a artistes i el Millor ús de la Creativitat en la Comunitat, i representa la qualitat i diversitat del programa d’art públic permanent. A Landmark s’han dut a terme comissions pioneres, permanents i temporals, juntament amb un projecte de residència a llarg termini i encàrrecs específics per a artistes emergents. El desenvolupament professional de l’artista local també és també un apartat important en el programa d’art públic, amb la instigació d’activitats innovadores, com ara sessions interactives de formació, conferències, esdeveniments de treball en xarxa i el llançament d’una aplicació per a smartphones, artconnect.

Mitjançant l’associació amb grups, agències i organitzacions tant locals com nacionals, la Oficina d’Arts de Mayo ha aconseguit crear-se una molt bona reputació, juntament amb els seus homòlegs de tot el país. Aquestes associacions han estat fonamentals en l’ús de Mayo com un lloc per a diversos projectes que d’altra manera no s’haurien vist fora de Dublín.

Entre altres projectes recents que s’han desenvolupat hi podem trobar Remnant, un simposi sobre arts performatives que va comptar amb la participació de Nigel Rolfe, Amanda Coogan i Dominic Thorpe. El projecte FIND va involucrar una sèrie d’artistes de Mayo, creant una sèrie d’instal·lacions i obres d’art en entorns no tradicionals www.findartproject.com. La directora d’Art Públic Gaynor Seville, va ser convidada recentment per debatre l’evolució de la pràctica de l’art públic a Irlanda, pel recurs en línia sobre art públic nacional.

DADES DE CONTACTE:

mayococo.ie