Great Western Greenway (IE)

Es tracta d’una ruta de 42 quilòmetres lliures de trànsit per recòrrer a peu i en bicicleta, que ara mateix connecta dues de les destinacions turístiques més reconegudes d’Irlanda: Westport i Achill Island . Es tracta d’una instal·lació multifuncional que dona servei  als turistes, serveix com a zona d’esbarjo per als habitants de la zona, cobreix les necessitats de desplaçaments a les escoles i als llocs de treball i per tant atrau una àmplia gamma d’usuaris: joves i grans .

El traçat de la Via Verda es va realitzar mitjançant una significativa associació amb els propietaris de tots els terrenys i la comunitat local. La via ha estat possible gràcies al compromís i la bona voluntat de més de 160 propietaris que desitjaven veure-la desenvolupada com un servei local i d’atracció turística d’importància nacional; i que per això van cedir part dels seus terrenys per a que hi passés el traçat de la via. Aquest acte de generositat ha inculcat un immens orgull envers l’espai dins de les comunitats que hi ha entre Westport i Achill. La Via Verda va ser inaugurada oficialment per An Taoiseach, el Sr. Enda Kenny, TD, i el ministre d’Estat, el Sr Michael Ring TD, el 29 juliol de 2011.

La Great Western Greenway va guanyar el 2011 el premi com a Destí Europeu d’Excel·lència Internacional (EDEN). Aquest premi ha establert fermament a la Great Western Greenway com una de les millors rutes a Europa i ha reconegut la participació i el compromís amb el turisme i la regeneració de les comunitats . Ofereix a la comunitat i, en particular, al Turisme de Mulranny un suport significatiu per al màrqueting i els negocis, així com també transferència de coneixement dins de la xarxa EDEN a tota la UE .

Durant l’any 2011 es van desenvolupar dos nous llocs web per destacar i mostrar molts dels meravellosos senders que ja estan disponibles arreu del comtat. Aquests llocs web són: www.mayotrails.ie i www.greenway.ie. Ambdós llocs tenen mapes interactius, llistats tots els operadors acreditats que desenvolupen tours a peu i en bicicleta, els clubs que hi ha acreditats tant de ciclisme com per excursions a peu, una secció d’esdeveniments, etc. Es poden trobar més detalls sobre els senders de Mayo en la App de la Via verda, disponible al següent enllaç :

http://itunes.apple.com/ie/app/greenway/id452304760?mt=8