Nene Valley (UK)

Cobrint més de 41.000 hectàrees, la vall de Nene s’estén per uns 35 quilòmetres entre Northampton i Peterborough, incorporant el riu Nene i vorejant l’antic Bosc de Rockingham. És una part molt bonica, però en gran mesura oblidada i poc gaudida, del comptat sense litoral de Northamptonshire, que malgrat això ofereix una miríada d’hàbitats naturals per gran varietat d’animals i insectes, proporcionant un paisatge serè com a teló de fons perfecte per a moltes activitats a l’aire lliure, des de passejar i anar amb bicicleta, fins a les activitats en els rius com ara el piragüisme, la navegació amb vaixells estrets i la pesca.

La vall de Nene és també la seu de l’antiga línia de ferrocarril de Northampton a Peterborough, que va ser inaugurada el 1845 i que originariament estava destinada a la càrrega, transportant majoritàriament mineral de ferro, conglomerats i també bestiar als mercats locals i de Londres. Aviat es va establir també un servei de passatgers i va continuar funcionant durant més de cent anys fins que la línia va ser clausurada com a part dels polèmics talls de Beeching. La línia va ser tancada per complet en 1972. Per tant, Changing Tracks commemorarà el 50è aniversari del tancament de la línia de passatgers.

Avui en dia queda molt poca evidència visible d’aquesta antiga via del tren, ja que les caixes de senyals, els passos a nivell, les plataformes, les comissaries i el recorregut per on transcorria la línia estan tots en gran part eliminats. No obstant això, alguns indicis d’aquest patrimoni perdut encara es poden trobar en algunes parts de la vall de Nene, si es pren l’esforç suficient per mirar .

Es pot trobar més informació sobre l’antiga línia de ferrocarril en aquest enllaç :

http://en.wikipedia.org/wiki/Northampton_and_Peterborough_Railway